Napelem és
energiatároló
rendszerek

Középpontban az integráció és az összehangolt működtetés.

Az egyre inkább növekvő energiaárak napról-napra új kihívások elé állítják a gazdaság szereplőit. Ennek megfelelően ma már szinte lehetetlen komplex rendszerek üzemeltetése nélkül költséghatékonyan cégeket és vállalatokat működtetni – amihez pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy az EV-töltő, a fotovoltaikus termelő rendszerek, valamint az akkumulátoros tárolók jól megtervezett és átgondolt egységben működjenek. 

Könnyű kiépíthetőség, kényelem és időmegtakarítás, környezetvédelem és fenntarthatóság, passzív bevétel és függetlenség a szolgáltatóktól – csak, hogy néhány komoly érvet mondjunk a napelem rendszerek telepítése mellett, de az érvelés még sokáig folytatható lenne.

Napelem rendszer tervezés
Hogyan dolgozunk?

Tanácsadás, felmérés

Megvizsgáljuk az egyedi igényekre szabott rendszerek lehetőségeit a telepítési helyszínen.

Ügyintézés, tervezés

Benyújtjuk a helyi áramszolgáltatóhoz az igénybejelentőt, elkészítjük a csatlakozási terveket.

Rendszerméretezés

Az éves energiafogyasztás és -igény ismeretében meghatározzuk a szükséges teljesítményt, a napelemes rendszer, energiatároló méretét.

Napelem és
inverter választás

Kiválasztjuk a megfelelő típusú és teljesítményű napelemeket és invertereket az előzetes rendszerméretezés alapján.

Engedélyek és
előírások

Segítünk a helyi építési és műszaki előírások alapján a telepítéshez szükséges engedélyek beszerzésében.

Költségvetés és finanszírozás

Elkészítjük a projekt teljes költségvetését, bemutatjuk a finanszírozási lehetőségeket, támogatásokat és hiteleket.

Telepítés és karbantartás

A telepítés során az összes biztonsági előírást és gyártói ajánlásokat betartjuk, illetve vállaljuk az általunk telepített rendszerek rendszeres karbantartását.

Monitorozás és ellenőrzés

Monitoring rendszerünk lehetővé teszi a rendszer teljesítményének követését és az esetleges problémák azonnali azonosítását.

Energiatároló
rendszerek

Elérkezett az okos energiatárolás ideje!

Tisztán látszik: már ma is, de a jövőben egyre inkább gazdaságosabbá válik az energiatárolás, ami ezzel lehetőséget teremt a biztosabb és kiszámíthatóbb működésnek. Az energiatárolással kapcsolatos tervezést és megvalósítást nem csak a törvényi szabályozói környezet motiválja, de a racionális gondolkodás is, ugyanis az energiatárolók alkalmazásával nem csak a hálózati hullámzás és túlterhelés kiküszöbölhető, de a mindennapi működés is megbízhatóbbá és olcsóbbá válik.

Energiatárolás feladatok kapcsán a legkisebbtől a legnagyobbig számtalan projektben bizonyítottunk már. Minden feladatunkhoz a legoptimális megoldást javasoljuk.

Évtizedes szakmai tudás és tapasztalat
Okos megoldások partnereinknél

Átgondolt megoldások a telepítésben (teljesítménymenedzsment)

Előfordulhatnak olyan helyzetek amikor a gyakorlatban nem kivitelezhető a teljesítmény bővítése, ilyen esetekben az egyes töltőberendezésekre jutó teljesítményt szükséges dinamikusan korlátozni, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan eszközt építünk a rendszerbe, ami figyelemmel kíséri az alaptevékenység teljesítményfelvételét, és csak a rendelkezésre álló ― alaptevékenységen felüli ― teljesítményt engedi a töltőberendezéseken felhasználni.

Ezzel a megoldással nem csak az alaptevékenység biztosítható megbízható és kiszámítható módon, de a töltőberendezéseken is folyamatos és optimális teljesítmény áll majd a rendelkezésünkre.

Középpontban a komplex megoldások (töltő, napelem és tároló)

A 21. századi modern és okos energiagazdálkodás lényege, hogy mind a szükséges termelés, mind pedig a megtermelt energia felhasználása tervezhető és kiszámítható legyen – aminek eredményeképpen tényleg csak minimális hálózati energiára lesz szükségünk. Ezen a ponton elég, ha a napelem-rendszerek nyújtotta lehetőségekre gondolunk, amelyek nem csak azt teszik lehetővé, hogy instant módon felhasználjuk az általuk megtermelt energiát, de azt is, hogy eltároljuk későbbi felhasználásra!

Ma már a rendszer legfontosabb elemei (töltőberendezés, napelem és energiatároló) jó lehetőséget biztosítanak arra vonatkozólag, hogy a rendelkezésünkre álló természeti forrásból nyert energiát a számunkra legoptimálisabb időben használjuk fel – ami azt is jelenti, hogy az ilyen komplex megoldások – a biztonságos és kiszámítható működés mellett – jelentős költségmegtakarítást is biztosítanak a számunkra.

Komplex megoldások