Minden, amit érdemes tudni a
töltőrendszereinkről

Belépni az elektromobilitás világába első pillantásra kihívást okozhat. Azért, hogy ebben támogassuk önöket, összeállítottunk egy rövid összefoglalót, amely végig vezeti önöket a folyamaton.

0

+

Töltési folyamat

0

+

töltőpont

A töltés

folyamata

AC töltőberendezések (Type2 csatlakozóval): általában max. 22 kW töltésteljesítménnyel rendelkeznek. Modelltől függően ideális otthoni illetve cégek részére is. Kis helyigényűek, falra illetve konzolra egyaránt szerelhetőek.

Gyorstöltő állomások: A gyorstöltők teljesítménye 25kW és 50kW között változik. Nagyobb bevásárlóközpontok parkolójában, főbb útvonalak (akár városban vagy a főutak mentén található parkolókban) mentén használatosak. Ezen töltőberendezések három féle csatlakozóval rendelkezhetnek (Type2, CCS2, CHAdeMO), melyek európai sztenderdek, így szinte minden, Európában forgalmazott elektromos autó modell töltéséhez használhatóak.

Ultragyors töltőállomások: Az ultragyors töltőberendezések egyenárammal (DC töltőberendezések CCS2 vagy CHAdeMO csatlakozóval) töltik az elektromos gépjárműveket. Ezen töltőberendezések 150kW+ töltési teljesítményt kínálnak. Ennek köszönhetően az e-járműveket rövid idő alatt töltik fel, ezért ezeket a töltőberendezéseket elsősorban autópályák mentén érdemes telepíteni.

A töltési idő nem csak a töltőberendezések teljesítményétől, de az egyes elektromos járművek akkumulátorától is függ.

Csatlakozó típusok,
amelyeket támogatunk

TYPE2

CCS

CHAdeMO

Töltőpontazonosító
(EVSE kód)

A töltőberendezések csatlakozójánál (felette/mellette/alatta) található az úgynevezett töltőpontazonosító.

Példa: HU*EMS*E12001*1

Ez az azonosító segít önnek az applikációban pontosan beazonosítani, hogy melyik csatlakozóról (töltőpontról) kívánja a töltését indítani. Hibabejelentés esetén a töltőpontazonosító megadásával gyorsabban be tudjuk azonosítani a helyszínt/töltőberendezést és a hibát.

Töltés indítás / leállítás

Töltés indítás / leállítás

01

Applikáción keresztül

A töltést elindíthatja regisztráció után az applikáción keresztül, a megfelelő hely és töltőpont kiválasztásával.

02

QR kód beolvasásával

Az applikációban történt regisztrációt követően a töltőberendezés kijelzőjén vagy a töltőpontnál elhelyezett matricán lévő QR kód beolvasásával tudja elindítani a töltést.

03

RFID kulcs használatával

Töltés egy érintésre!

A még kényelmesebb töltés érdekében, töltését indíthatja RFID kulccsal is. Nincs más dolga, mint az RFID kulcsot a töltőhöz érinteni, és a töltés – miután e-autóját csatlakoztatta a töltőhöz – azonnal elindul.

RFID kulcsot az applikációban történt regisztráció után tud igényelni az appon keresztül: a. Beállítások menüpont – visszajelzés küldése b. e-mailen a helpdesk@esols.eu e-mail címen (Tárgy: RFID kulcs igénylés).

Töltés leállítása

  1. Applikáción keresztül a töltést bármikor le tudja állítani akár távolról is.
  2. RFID kulcs használatával: érintse RFID kulcsát a töltőberendezéshez, és a töltőberendezés kijelzőjén nyomja meg a „Stop” gombot.

Csatlakozon Ön is a környezettudatos
közösséghez

Töltse le applikánciónkat és lépjen be az Emobility Solutions univerzumába!

+3000

elégedett felhasználó