Menu

Pályázataink


Fiatalok munkaerő-piaci integrációjának segítése az Emobility Solutions Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Emobility Solutions Kft.

Projekt címe:  Fiatalok munkaerő-piaci integrációjának segítése az Emobility Solutions Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 11 718 184 Ft., a támogatás mértéke (%-ban): 99,83%

Projekt azonosító száma: GINOP-5.2.4-16-2017-01600

A projekt tartalma: A gyakornoki program keretében, 2400 Dunaújváros, Mohácsi utca 5. címen 4 fő villanyszerelő gyakornok alkalmazása valósult meg, két fő vállalati kapcsolattartó mentorálása mellett. A gyakornokok munkavégzéséhez szükséges kisértékű és tárgyi eszközök beszerzése, révén a gyakornokok számára képesek voltunk a munkavégzéséhez szükséges munkakörnyezetet kiállítani, valamint szakmai tudásbázist és segítő mentorokat biztosítani számukra. A projekt során olyan ismereteket és szakmai tudást adtunk át gyakornokainknak, mely révén  önálló munkafolyamatok menedzselésére, hibamentes elvégzésére váltak képessé.

Programunk számszerűsíthető eredménye tehát, hogy  a 4 fő villanyszerelő gyakornokunk, a projektidőszak betanítási egységét követően képesek arra, hogy autonóm módon, felelősségük teljes tudatában végezzék el az elektromobilitási feladatok rájuk eső részét. Rendkívüli eredmény, ha sikerült őket magabiztos szintre felhozni, és az elektronikai és kapcsolódó informatikai területen, termelésben, gyártásban hasznos ismeretekkel ellátni. Az elmúlt években csökkent a villamosági területen hivatást választók aránya, épp ezért további eredmény, hogy azok számára teremtettünk lehetőséget, akik mégis az elektronika, villamossági műveletek iránt érdeklődnek.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.28


Prototípusfejlesztés az Emobility Solutions Kft.-nél

Kedvezményezett neve: Emobility Solutions Kft.

Projekt címe: Prototípusfejlesztés az Emobility Solutions Kft.-nél

Szerződött támogatás összege: 49 849 535 Ft , a támogatás mértéke (%-ban): 62.43 %

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.7-15-2016-01277

A projekt tartalma: Jelenleg sem a külföldi sem a hazai piacon nincs olyan DC termék, ami egyben hordozható is lenne, és rendelkezne a korábban leírt funkciókkal. A piacon lévő termékek túl nagyok, kb. 40-60 kg-ot nyomnak, fix bekötésre tervezettek. Így az általunk fejleszteni kívánt termék már csak kompakt mérete okán is, jelentős hatással lehet a teljes iparágra, hiszen mobilitása révén a konverter alapjaiban változtatja meg az emobilitás piacát. További számottevő hatással lehet fejlesztésünk a teljes iparágra azáltal, hogy a projekt révén jelentős technológiai fejlesztést valósítunk meg hiszen, olyan terméket fejlesztünk, amely a jelenleg forgalmazott töltőkhöz képest más (ellenállóbb) anyagokból, a járművel együtt utazásra optimalizált, sokféle felhasználási körülményre alkalmas. Mindez alapjaiban új megközelítést jelenthet az elektromos autók töltésére használt töltők piacán. Nem kell mindenhol töltő a viszonylag gyors töltéshez. Fejlesztésünk eredménye az alábbi gyakorlati problémák megoldására irányul: - Az elektromos autók töltési idejének lerövidítése; - 1 töltőberendezéssel megoldani a töltést, mondjuk egy viszonylag gyakori esetben, amikor egy jármű tulajdonos több tipikus pont között közlekedik (pl. otthon, munkahely, nyaraló), de nem szeretne ezért 3 db töltőberendezést beruházni, viszont mindhárom helyen rendelkezésre áll az elektromos kapacitás egy-egy ipari csatlakozási pont/aljzat formájában; - Egy univerzális készülékkel megoldani a töltést a különböző hálózati csatlakozók, a más-más elektromos kapacitások, és a különböző jármű oldali szabványok ellenére? - Személyzettel rendelkező parkolóházak üzemeltetőinek nem kell minden parkolóhelyre töltő (vagy nem kell átállni), elég ha vannak ipari csatlakozók, a töltő mozog, amikor ha az egyik jármű feltöltött. A parkolóházaknak ez hatalmas megtakarítást, és kedvezőbb üzemeltetést tesz lehetővé. - Rendezvényeken, ahol sok elektromos autó érkezik nagy jelentősége van a gyors töltésnek, de fix töltők kiépítése nem lehetséges, míg DC töltők kihelyezése a nehéz szállíthatóságuk miatt nagyon költséges lenne. - A magánszemélyek/egyéni vásárlók számára is elérhető árszínvonal kialakításával szélesebb kör számára nyújtunk megnyugtató megoldást a hatótávolság és a töltési infrastruktúra fejletlenségére. Fejlesztésünk újszerű, innovatív megoldást nyújt a fent definiált problémákra, továbbá versenyképesebb a már ismert K+F eredményeknél, hiszen kompakt kivitele révén kisebb, könnyebben tárolható és mobil, így szélesebb rétegek számára nyújthat elérhető megoldást az elektromos autó gyors feltöltésére. Továbbá a „load guard” funkció révén a töltés kapacitása (a rendelkezésre álló szabad kapacitás és a töltési igény figyelme vétele mellett) dinamikusan optimalizálható, mely szintén jelentős versenyelőnyt jelent a piacon. A load guard folyamatosan monitorozza az adott ingatlan teljesítmény felvételét, és annak megfelelően
biztosítja az elektromos teljesítményt a gépjármű töltés számára, hogy közben ne terhelje túl a villamos rendszert. Ezzel olyan helyeken is megoldhatóvá válik a nagy kapacitású töltés bizonyos időszakokban (főleg éjszaka), amikor fogyasztók egyidejű teljesítménye kisebb Hiszen nincs szükség a számított (potenciális) egyidejű teljesítmény miatt állandó jelleggel jelentősen lekorlátozni a jármű töltés kapacitását. Vagy ellenkező logika mentén az elvi maximális együttes terhelésre (túl)méretezni a lekötött teljesítményt, ezzel jelentős plusz beruházást vállalva és kapacitást fenntartva. Az eddig ismert műszaki szakmai eredményekhez képest projektünk műszaki szakmai tartalma jelentős újdonságtartalommal bír, hiszen olyan problémák megoldására keresi a választ, melyekre a jelenlegi műszaki szakmai fejlesztések nem fordítanak kellő figyelmet. Így a projekt innovatív műszaki-tudományos eredmény felhasználására kerül sor azáltal, hogy kompakt hordozható méretben alakítjuk ki a gyors töltésre alkalmas AC/DC DC/DC konvertert az elektromos autókat használók számára. Az eddig ismert műszaki szakmai eredményekhez képest tehát projektünk a méretbeli problémák kiküszöbölése folytán, valamint a könnyű működtetéshez és optimális töltési kapacitás biztosításához szükséges technológia kidolgozása révén újdonságtartalommal bír a jelenlegi ismeretekhez képest.


A  projekt befejezési dátuma: 2020.01.08.

Termékismertető AC/DC konverter

Letölthető dokumentum (PDF)